Produkt FAQ

Amok Draumr

Ja, upphängningsremmar ingår till alla våra hängmattor. Ta en titt på den här videon för att lära dig mer om hur upphängningsremmarna fungerar: Så här fungerar upphängningsremmarna

Våra Draumr-hängmattor är designade för att användas med passande uppblåsbara liggunderlag. Tillsammans med hängmattan ger liggunderlaget den unika plana liggpositionen och bidrar med struktur och stabilitet. En så kallad underquilt behövs inte eftersom liggunderlaget isolerar från kyla underifrån och håller dig varm. En förvaringsficka håller liggunderlaget på plats. 

Lär dig hur du blåser upp ditt liggunderlag här 

Lär dig hur du tömmer liggunderlaget på luft och packar ihop det här  

 • Myggnät: ny design, högre kvalitet och extremt hållbart. Tre glidare på dragkedjorna så att du kan öppna och stänga precis var du vill.
 • Förvaring: Löstagbar förvaringspåse för extra förvaring inne i hängmattan.
 • Droppstoppare förhindrar att vatten kommer inn i hängmattan via upphängningsremmarna.
 • Större fotända och lägre vikt än föregångaren Draumr 4.0.
 • Den plana liggpositionen och stolsfunktionen är samma som för Draumr 4.0!

Klicka här för en kort introduktion till: Draumr 5.0   

Välj standardlängd om du är under 180 cm lång och Draumr XL om du är mellan 180-210 cm. Klicka här för att ta del av vår kompletterande storleksguide: Storleksguide   

 • Draumr 5.0 och Draumr UL har samma funktioner.
 • Draumr UL är tillverkad av mycket lättare tyg än Draumr 5.0 och räknas därför som en ultralätt hängmatta.
 • Maxvikten för Draumr 5.0 är 180 kg medan den för Draumr UL är 120 kg.
 • Draumr 5.0 är tillverkad av mer robust tyg och ger bättre skydd mot regn och vind.
 • Det ultralätta tyget i Draumr UL gör den nästan genomskinlig, ganska häftigt om du frågar oss ;)  

Klicka här för att se vår senaste kollektion: Vad är nytt? Draumr 5.0, UL med mera  

 

 • Vikt och packstorlek: Draumr UL har lägre vikt och packvolym än Draumr 5.0. Om detta är viktigt för dig bör du överväga Draumr UL.
 • Hållbarhet: Draumr UL är en solid hängmatta med lång livslängd. Med det sagt - Materialen i Draumr 5.0 är robustare än i Draumr UL. Om hållbarheten är den viktigaste faktorn för dig så rekommenderar vi Draumr 5.0.

I de flesta fall är det inte själva användningen som orsakar skador på Draumr. När skador uppstår är det oftast på grund av olyckor med vassa föremål, gnistor från eld etc. Oavsett vilken modell du väljer är det viktigt att vara noggrann och observant när du sätter upp din hängmatta, och när du tar ned den.

Nej, det gör du inte. Aluminiumstängerna är ett valfritt tillbehör som inte är absolut nödvändigt. Med det sagt, vi noterar att många av våra kunder köper aluminiumstängerna till sina hängmattor. Syftet med dem är att höja upp myggnätet från huvudet och från fotändan för att skapa mer utrymme inne i hängmattan. Pinnar som du hittar ute i naturen kan fungera lika bra, så det är upp till dig om du känner behov av aluminiumstängerna eller inte. 

 

Ta en titt på denna video för att lära dig hur aluminiumstängerna ska användas och vilka misstag du bör undvika: Användning av aluminiumstänger

Du måste vara beredd på att prova dig fram litegrann innan du hittar den metod som fungerar bäst för dig. Här är en video som förhoppningsvis leder dig i rätt riktning: Hur du kommer i din Draumr-hängmatta.     

 

Om du föredrar skriftliga instruktioner kan du hitta dem här: Amok Draumr - Användarmanual

Du hittar ett flertal goda idéer i filmen nedan. Vi hoppas du hittar det sätt som fungerar bäst för dig.

Hur kommer jag i min sovsäck?   

Ja, du kan tvätta din hängmatta! Tvätta hängmattan med ett milt tvättmedel och häng den sedan på tork. Använd inte tvättmaskin, strykjärn eller torktumlare.

 

Du kan också titta på tvättetiketten inuti förvaringspåsen.

Ta en titt på den här videon: Hur du tvättar din Draumr-hängmatta  

Liggunderlag

Ja, alla våra liggunderlag är perfekta till Draumr-hängmattorna.

 

Våra långa och breda (LW) liggunderlag passar till Draumr i standardlängd, och våra XL-liggunderlag passar till Draumr XL. 

Klicka här för att se en video om: Vår Fjøl-kollektion 2021   

Nej, vi rekommenderar inte ett kortare liggunderlag. Ett liggunderlag med de rekommenderade måtten är nödvändigt för hängmattans funktion och komfort. Om du använder en kortare variant kommer det att påverka upplevelsen en hel del. Du kan uppleva att ett kortare liggunderlag glider runt inne i förvaringsfickan och du kan inte utnyttja hängmattans fulla längd.

 

- Draumr 5.0 i standardlängd: Kompatibel med alla våra Fjøl LW liggunderlag (198x65x9cm) eller liknande liggunderlag.

- Draumr 5.0 XL: Kompatibel med alla våra Fjøl XL liggunderlag (220x65x9cm). Det finns inga liknande liggunderlag på marknaden som vi känner till.

Om du har ett liggunderlag med längsgående ventilationskanaler och med de ungefärliga måtten 198x65x9cm / 220x65x9cm (XL) kommer det att passa perfekt till din Draumr-hängmatta.

 • Liggunderlag av skumplast eller tunna uppblåsbara liggunderlag kommer inte fungera i Draumr-hängmattorna. Liggunderlag av skumplast har inte den stabilitet och struktur som krävs. Det kommer vara omöjligt att använda hängmattan i stolsläge och du kommer inte att kunna ligga plant.
 • Liggunderlag med tvärgående ventilationskanaler eller luftfyllda celler är inte optimala för Draumr-hängmattorna. Du kommer troligen uppleva att huvudändan- och även fotändan av hängmattan lutar nedåt och du kommer inte kunna få den önskade plana liggpositionen.
 • Vi rekommenderar tvålvatten för att lokalisera läckor, klicka här för att se en video om: Hur du lokaliserar och reparerar läckor på ditt liggunderlag    
 • Är ditt läckande liggunderlag ett Fjøl Winterlight eller Fjøl Ultralight? Kontrollera att den svarta o-ringen runt ventilen är fäst ordentligt och att den gröna klaffen inuti ventilen stänger ordentligt runt plasten på liggunderlagets insida innan du börjar leta efter andra potentiella läckor.

 

 

R-värdet är baserat på tester gjorda i vår fabrik och på jämförelser med andra liggunderlag med samma material och isolering. Vi kommer att omvandla våra värden enligt den nya branschstandarden under året vilket kommer ge oss mer exakta siffror.

Ja, alla våra liggunderlag kan användas i tält eller på marken förutsatt att du kontrollerar att liggunderlaget skyddas från skadliga föremål som vassa grenar och stenar etc. Vi rekommenderar att du använder ett markskydd eller liknande under liggunderlaget om det ska användas direkt på marken. Kom ihåg att torka ditt liggunderlag efter varje användning och att aldrig förvara det fuktigt.

Fläckar från direktkontakt med hår/hud är inte ovanliga; det händer även med sovsäckar, jackor etc. med tiden. Du kan prova att rengöra fläcken med ljummet vatten och milt tvättmedel (exempelvis det du använder till ull), men vi kan inte garantera att fläcken försvinner helt. Som tur är fungerar liggunderlaget lika bra även med några fläckar på det. Var noga med att låta liggunderlaget torka helt innan du packar ned och förvarar det.

Tarpar

 

Measurements

 

 • Totalvikten för Skjold 10 UL är 520 g. Den normala Skjold 10 har en totalvikt på 655 g. 
 • Skjold UL har en ljusblå färg (midnattsblå) medan Skjold 10 finns i färgerna mårkgrå och camo. 
 • Båda tarparna är solida och vattentäta och är tillverkade på samma sätt. Skjold UL är gjord av något tunnare tyg men är nästan lika robust som Skjold 10.
 • Gör ditt val baserat på vikt, packvolym och färg.

Nej, men en bra tarp kan vara avgörande för din campingupplevelse. En tarp kan skydda dig från alla sorters väder. Tarpen kommer hjälpa dig att skydda din hängmatta och annan utrustning när det regnar, den kan ge skydd mot vind eller ge skugga i varmt sommarväder. Vår Skjold 10 är en stor tarp (ungefär 10m2) som är kompatibel med alla våra hängmattor.

Tarpen levereras med upphängningssystem, stormlinor och tarpstänger. Tätningsmedel för sömmar ingår också om du skulle behöva täta sömmarna på din tarp. 

 • Tätningsmedel för sömmar kräver flera timmars torkningstid och är en process som inte erbjuds av den fabrik vi anlitar.
 • Vår Skjold 10 tarp är gjord av ett silikonbaserat material, det starkaste och bästa material som finns tillgängligt. Olyckligtvis kan dock läckage från sömmarna förekomma på tarpar tillverkade av detta material.
 • Skjold 10 levereras med ett kit för tätning av sömmarna. Din tarp kommer bli 100% vattentät!

Klicka här för att lära dig mer: Hur du tätar sömmarna på din tarp  

Ja, det är den! Skjold 10 är 30% större än den föregående Skjold-tarpen och den täcker en yta på ungefär 10m2.

Valet av tarp beror till viss del på individuella behov och vilken typ av väderförhållanden som förväntas. Med det sagt, till våra Draumr-hängmattor rekommenderar vi inte tarpar kortare än 350 cm (från huvud till fot) och 250 cm (längs upphängningslinan). Dimensionerna på våra nyaste tarpar, Skjold 10 och Skjold UL, är 380 x 300 cm. Den större tarpen är resultatet av feedback från kunder och vår egen upplevelse när vi är ute och campar. 

Segl XL

Ja, absolut! Ligg diagonalt i din Segl XL för en planare upplevelse.

Ta övernattningsupplevelsen i Segl XL till en helt ny nivå:

 • Överväg att komplettera med ett passande myggnät
 • Isolera med en underquilt eller ett liggunderlag 

Segl XL är perfekt för en kort tripp ut i naturen eller för att koppla av hemma i trädgården. 

Klicka här för att se en video om vår: Segl XL

Vi gör inte egna myggnät till Segl XL. Du kan hitta olika modeller på marknaden som kommer passa till din Segl XL-hängmatta, säkerställ dock att myggnätet är tillräckligt långt (minst 3 meter).

 • Liggunderlag: Det finns många olika typer av liggunderlag på marknaden: vissa är till och med designade för att användas i hängmattor liknande Segl XL. Ett enkelt liggunderlag av skumplast, ett renskinn eller liknande kommer också fungera. Vi hoppas du hittar en lösning som passar för dig.
 • Underquilt: Fäst undertill på utsidan av hängmattan som alternativ till liggunderlag etc. Det finns mängder av modeller på marknaden. Googla ;)

Reservdelar

Kontakta oss på support@amokequipment.com om du vill köpa reservdelar. I nuläget är det inte möjligt att beställa reservdelar genom vår webshop, men vi kommer troligen ha allt du behöver på lager och vi hälper dig gärna med att göra en beställning.

Underhåll

Töm alltid utrustningen på luft efter användning, särskilt om den är fuktig eller blöt. Produkterna kommer inte nödvändigtvis att ruttna om de förvaras fuktiga eller blöta, men det kan medföra dålig lukt och missfärgning, och med tiden kan det påverka slitstyrkan i textilerna.

Alla våra liggunderlag har isolering gjord av syntetiska material och kan förvaras tryggt i förvaringspåsen.

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss support@amokequipment.com om du har några obesvarade frågor. Vi hjälper dig gärna!

Utrustningen har lagts till i din varukorg